Aati Saarva

Olen turkulainen nukketeatteriopiskelija (Turun AMK:n Taideakatemia, teatteri-ilmaisunohjaaja: nukketeatteri, vuosikurssi 2012-2016). Nukketeatteria olen tehnyt Taideakatemian kurssien ja projektien lisäksi Turun kaupunginteatterilla, Leikkiteatteriyhdistys ry:n kursseilla, elokuvaopiskelijoiden projektissa sekä Mustat serkut -ryhmässä perustamisvuodestaan 2006 asti.

Nautin toisinajattelusta, niin yhteiskunnan kuin omienkin vallitsevien ajatusmallien kyseenalaistamisesta. Nukketeatteri jos mikä on suurta toisinajattelun juhlaa. Jo sillä yksinkertaisella totuudella, että opiskelen nukketeatteria neljä vuotta, kyseenalaistan monen suomalaisen käsityksen yhteiskunnastamme. Nukketeatteri tekniikoineen perustuu pitkälti toisinajattelulle. Asiat ja esineet ovat enemmän kuin miltä näyttävät, eloton alkaa elämään, esiintyjät ja katsojat osallistuvat yhteiseen leikkiin, jossa todellisuuden rajat häilyvät. Tuo taiteellinen leikki todellisuuden kanssa sai minut aikanani innostumaan nukketeatterista. Draamaa löytyy sieltäkin, missä sitä ei normaalisti nähdä. Nukketeatteri tarjoaa tekniikoidensa ja teemojensa kautta joka esityksessä uutta ajateltavaa.

Nukketeatteri on toki ennen kaikkea visuaalinen esittävän taiteen muoto. Olen visuaalinen ajattelija ja kokija. Nautin esiintymisestä, koska taiteenmuotona se kommunikoi suoraan ja reaaliajassa yleisönsä kanssa. Usein nukketeatteria tehdessä tuntuu, kuin olisi kotonaan. Se on luonnollinen tapa ajatella ja tehdä.

Aion tehdä töitä nukketeatterin parissa esiintyjänä, ohjaajana, käsikirjoittajana sekä äänisuunnittelijana. Aion muun muassa tutkia todellisuuden ja illuusion rajoja kauhukuvaelmalla, tarjota yllätyksiä arkeen katuteatterikomedialla, tutkia valojen kerrontamahdollisuuksia valoteoksella, nostaa veden uudenlaiseen arvoon toteuttamalla vedenalaisen esityksen sekä kyseenalaistaa nukketeatterigenren omia sääntöjä ja uskomuksia.

Nukketeatterin lisäksi olen kiinnostunut tekemään sarjakuvaa, elokuvaa sekä lautapeliä. Näitä asioita yhdistää visuaalisuus, tarinankerronta, draama sekä illuusio toisesta todellisuudesta. Haluan tarjota yleisölle yhtä hienoja kokemuksia kuin itse olen kokenut kyseisten taiteenlajien parissa. Joskus kaiketi täytyy kiittää myös kirjallisuutta monista elämyksistä kirjoittamalla novelli- tai runokokoelma.

Mieltäni kutkuttavia teemoja ovat yhteiskunta, media, politiikka, maailmankatsomukset, vertaistodellisuudet, valta sekä arvot. Kulttuurinkuluttajana nautin selviytymistarinoista, komediasta, fantasiasta, ihmissuhdedraamoista, animaatioista, satiirista, belgialaisesta suklaasta sekä merestä.

Ota yhteyttä, mikäli yhteistyö visuaalisten taiteiden parissa kiinnostaa: aati(a)hotmail.fi

Teatteriryhmämme esittää tilanteen mukaan erilaisissa tapahtumissa ja juhlissa: häät, hautajaiset, syntymäpäivät, kyläjuhlat, iltamat, festivaalit, vuoden kiertoon liittyvät juhlat esim. juhannusjuhlat tai itsenäisyyspäivät, naistenpäivät. Ota yhteyttä ja nauti kulttuurista!